2018-08.27-30. Farní minitábor Klokoty - Cestování v čase

Název

2018-08.27-30. Farní minitábor Klokoty - Cestování v čase

Popis

Aleš a Káťa znuděně sedí u televize a dopisují si přes telefon. Venku svítí slunce, okolo nich leží spousta hraček, a oni přesto nevědí, co podniknout. Při jejich usilovném pátrání po zábavě, je přeruší neznámý muž z budoucna.
Představí se jim jako doktor Charles Brutner a vylíčí jim, jak a proč se ocitl u nich doma. V daleké budoucnosti 32. století se lidstvo blíží zkáze. Docházejí zdroje, lidé nejsou schopni pracovat a co hůř, neumí téměř ani normálně komunikovat. Právě proto se doktor vydává do minulosti s nadějí, že najde odpověď na jeho otázky: Co (jaké činy, vynálezy..) je dovedlo do stavu, ve kterém se nacházejí a jak se z něj dostat ven.
Bohužel se ale cestou sem (rok 2018) zranil jeho spolupracovník, a proto teď Charles hledá někoho, kdo by mohl jeho přítele dočasně zastoupit. To je skvělá příležitost pro děti, neváhají se nabídnout. Doktor tuto variantu ale zpočátku odmítá kvůli věku dětí. Když ale vidí jejich nadšení a znalosti, svolí. Vydávají se na cestu do minulosti.
Děti navštíví několik různých období. Poznávají, jaké to je, žít bez elektřiny, vlastního přítoku vody nebo teplé večeře a buchty na snídani. Musí naverbovat do vojska, pracovat, starat se o domácnost… Zjišťují, že život v minulosti nebyl tak jednoduchý, jak se jim možná zdál. Zároveň v tomto způsobu života nacházejí určité kouzlo. Stávají se samostatnějšími, zároveň se ale učí komunikovat a spolupracovat, zažívají krásné okamžiky. Když s doktorem opouští poslední období, ani se jim nechce domů.
Na závěr děti ještě pomohli doktoru Brutnerovi vyvodit z jejich výzkumné výpravy nějaké závěry. Jaké události nejvíce zahýbaly dějinami, které vynálezy způsobily revoluci… Ale hlavně proč se lidem dříve žilo lépe, i přes to, že neměli tolik možností. Jak je možné, že nám v současnosti a lidem v budoucnu dělá větší problém radovat se ze života, když ten minulý byl podstatně náročnější. A na závěr, co by teda vlastně lidé měli dělat pro to, aby jejich společnost úplně neselhala.

Období

Statistiky

  • 191 fotek
  • 1 se líbí

Nastavení

Nahlásit album
Reklama
Reklama

Pokračujte v prohlížení

Jestli se vám album líbí…

Přihlásit se na Rajče Prohlédnout znovu
Spustit prezentaci Zastavit
TIPZměny uložíte také pokračováním na další fotku či video a zrušíte je klávesou ESC.
Přidejte do popisu štítky (např. #svatba #cestování) a fotku či video tak objeví více lidí.
2018-08.27-30. Farní minitábor Klokoty - Cestování v čase
Komentáře Přidat